Použité suroviny receptu Králík se zakysanou smetanou:
1 mladý králík
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| asi 100 g libové anglické slaniny
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| asi 100 ml bílého vína
| 250 ml zakysané smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| 1/2 lžičky hořčice
Postup přípravy receptu Králík se zakysanou smetanou:
Králíka osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny, ovážeme bílou nití a v předehřáté troubě na směsi másla a oleje zprudka zapečeme. Pak teplotu snížíme, podlijeme vínem a za občasného přelévání a podlévání zbylým vínem pečeme téměř doměkka. Nakonec přidáme smetanu rozmíchanou s moukou a zvolna dohotovíme. Podáváme s knedlíky nebo noky.
Fotky receptu Králík se zakysanou smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!