Postup přípravy receptu Královská hovězí pečeně po našem:
1) Troubu předehřejeme na 220°C. Do velkého pekáče nalijem olej a dáme ho na půl minuty rozehřát do trouby. Přidáme brmbory, mrkev, pastinák a cibuli a ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Zeleninu promícháme s olejem a 10 minut zapékáme.
2) Hovězí otřeme ubrouskem a posypeme solí a pepřem. Teplotu v troubě zvýšíme na 230 °C. Vložíme na pekáč maso a zeleninu rozložíme kolem něj.
3) V nezakrytém pekáči pečeme hovězí 25 minut, pak snížíme teplotu na 180 °C. Za občasného otáčení pečeme ještě 32-36 mintut chcemeli krvavou pečeni, 40-44 minut, chceme-li středně propečenou, a 44-48 minut, má-li být maso hodně propečené. Pak pekáč vyndáme z trouby, lehce zakryjeme alobalem a necháme před krájením 15 minut odpočinout.
4) Mezitím smícháme kysanou smetanu, křen, vinný ocet, cukr a sůl a nalijeme omáčku do malé misky. Pečeni se zeleninou naaražujeme na servírovací mísu, ozdobíme řeřichou a podáváme s omáčkou.