Postup přípravy receptu Královská polévka:
Hovězí nakrájíme na menší kousky, slepici a všechny další přísady očistíme a opláchneme a vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu přikryté vaříme. Do druhého menšího hrnku se dá másla asi jako slepičí vejce a vrchovatá lžíce mouky a lžička jemně sekané petrželky a nechá se to zpěnit. Pak se na to nalije něco hovězí polévky a nechá dlouho pomalu vařit, aby se moučná chuť ztratila. V jiném hrníčku se uvaří kousek květáku a chřestu a spolu pokrájenými husími drůbky a hovězími játry se spolu s čtyřmi žloutky se vše vlije do přecezené polévky. Kůry zbavené žemličky se ovlhčí mlékem. Másla se tře dopěny, s polovinou žemliček, přidá se 6 žloutků, sůl, muškátový květ, nasekaná zelená petrželka a tře se dohusta. Pak se připojí zlehka sníh z bílků spolu s druhou polovinou žemliček. Směs se dá do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a v páře asi l hodinu vaří. Po vychladnutí je nakrájí na menší kousky, které se dávají do polévky na talíř.