Postup přípravy receptu Muškátové noky:
Vše vidličkou mícháme v hlubokém talíři za stálého přisypávání krupičky (mouky), abychom neměli škrulce. Výsledná hmota je hustší, ale není tuhá. Polévku necháme vařit klokotem, lžičkou (pokud možno ne plechovou) vykrojíme jeden nok (lžičku omočíme na mžik v polévce a hned ve studené vodě) hmoty na 3/4 vrchovatější lžičky, ponoříme do polévky a hned vyndáme. Pokud nok vzápětí vyplave, sázíme do polévky další. Když se rozvaří, dali jsme málo krupičky a musíme přidat. Nočky zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu, trochu ztlumíme oheň, aby polévka jen probublávala, a necháme vařil zhruba 7-8 minut. Po 7 minutách jeden nok vyndáme a rozkrojíme. Je uvařený, když je na řezu stejnoměrná žlutá vrstva bez viditelné krupičky. Používáme jako zavářku do polévky a podle chuti jako přílohu k tmavým omáčkám.