Použité suroviny receptu Pomerančová polévka s pistáciemi:
4 velké pomeranče
| 200 ml pomerančové šťávy
| 80 g medu
| 1 lžíce pistácií
| 1 lžíce piniových semínek
Postup přípravy receptu Pomerančová polévka s pistáciemi:
Pomeranče silně oloupeme ostrým nožem a nakrájíme na plátky. Šťávu přitom odchytíme. Plod rozebereme na jednotlivé plátky a ozdobně upravíme na čtyři hluboké talíře. Z oloupané kůry s dužinou získáme zbývající šťávu a přidáme k 200 ml pomerančové šťávy. Med rozehřejeme ve vodní lázni, přimícháme pomerančovou šťávu a necháme přejít varem. Pomerančové plátky přelijeme šťávou a dáme nejméně na 1 hodinu chladit. Na středně rozehřáté, suché teflonové pánvi lehce opražíme pístácie a piniová semínka (vhodná náhrada za píniová semínka jsou mandle), nasekáme je nahrubo a posypeme jimi pomerančové plátky. Velmi osvěžující a plné vitaminů. Pokud nejde pomeranč snadno oloupat, zalijeme jej vroucí vodou a necháme 5 min. stát. Plod pak snadno oloupeme a zbavíme i bílé vlákniny na povrchu.
Fotky receptu Pomerančová polévka s pistáciemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!