1 kg brambor
| 350 g drůbežího masa bez kosti
| 120 g strouhaného sýra
| 2 hermelíny
| dle chuti bazalka
| dle chuti petrželka
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Královské brambory:
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a polovinu poklademe na dno vymazané zapékací misky. Brambory osolíme, opepříme a přidáme lžíci jemně nasekaných bylinek. Hermelín nakrájíme na tenké plátky a polovinu rovnoměrně rozložíme na brambory. Drůbeží maso nakrájíme na kousky, osolíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Vyndáme a na vypeku osmahneme jemně nakrájenou cibulku. Potom cibulku smícháme z drůbežím masem a polovinu této směsi rozvrstvíme do misky. Druhou vrstvu poklademe stejným způsobem. Nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct.
Fotky receptu Královské brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!