Použité suroviny receptu Královské horké fíky s luční rosou:
400 g kadeřavého salátu /2 hlávky/
| 200 g sušených malých fíků
| 2 hermelínů
| 100 g lučiny
| citrónová kůra
| 1/2 lžičky kardamonu
| olej s citr. příchutí
Postup přípravy receptu Královské horké fíky s luční rosou:
Fíky dejte do malého kastrolku, přidejte strouhanou kůru a zalijte 300 ml vody. Povařte 5 min. a pak nechte přikryté odstát 10 min.
Do zbylé tekutiny z vaření fíků přidejte lučinu, kardamon a prohřejte. Rozšlehejte dohladka. Salát natrhejte, promíchejte s olejem a rozdělte do talířů. Polijte horkou omáčkou, ozdobte dílky sýra a rozpůlenými fíky.
Fotky receptu Královské horké fíky s luční rosou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!