Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Královský závin

fotka Královský závin
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Královský závin:

250 g hladké mouky  | 1 lžíce oleje  | 1 lžíce rumu  | 1 špetka soli  | 1 žloutek  | Náplň:  | 400 g kyselejších jablek  | z 1/2 citronu šťáva  | 100 g pískového cukru  | 100 g hroznového vína  | 0,5 dcl koňaku  | 50 g rozinek  | 0,25 dcl rumu  | 100 g vlašských mletých ořechů  | dle potřeby: máslo na pokapání a potření  | dle chuti: moučkový cukr  | dle potřeby: papír na pečení

Postup přípravy receptu Královský závin:

Z mouky, oleje rumu, soli, žloutku a vlažné vody podle potřeby vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na dva díly, zabalíme do průhledné folie a necháme 1/2 hodiny při pokojové teplotě proležet. Omyté kuličky hroznového vína rozpůlíme, zbavíme jadérek a zakapeme koňakem. Rozinky zakapeme rumem. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců, rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky a zakapeme citrónovou šťávou. Plátky těsta rozválíme na pomoučněném vále co nejvíce do tenka, rozložíme na pomoučněné utěrky a prsty roztahujeme, aby byly co nejtenčí. Pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme ořechy, jablky, rozinkami, hroznovým vínem, pískovým cukrem a skořicí. Nepravidelné okraje těsta odřízneme a použijeme na ozdobu. Pomocí utěrky zavineme, ozdobíme kousky zbývajícího těsta, potřeme máslem a záviny položíme na papírem vyložený plech. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Můžeme podávat ještě teplý, je opravdu královský.



Fotky receptu Královský závin:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Královský závin
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle