Postup přípravy receptu Královský závin:
Z mouky, oleje rumu, soli, žloutku a vlažné vody podle potřeby vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na dva díly, zabalíme do průhledné folie a necháme 1/2 hodiny při pokojové teplotě proležet. Omyté kuličky hroznového vína rozpůlíme, zbavíme jadérek a zakapeme koňakem. Rozinky zakapeme rumem. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců, rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky a zakapeme citrónovou šťávou. Plátky těsta rozválíme na pomoučněném vále co nejvíce do tenka, rozložíme na pomoučněné utěrky a prsty roztahujeme, aby byly co nejtenčí. Pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme ořechy, jablky, rozinkami, hroznovým vínem, pískovým cukrem a skořicí. Nepravidelné okraje těsta odřízneme a použijeme na ozdobu. Pomocí utěrky zavineme, ozdobíme kousky zbývajícího těsta, potřeme máslem a záviny položíme na papírem vyložený plech. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Můžeme podávat ještě teplý, je opravdu královský.