Použité suroviny receptu Křehké skořicové placičky:
250 g hladké mouky
| 1 balíček kypřícího prášku
| 100 g oloupaných,opražených,vychladlých mandlí
| 60 g hnědého cukru
| 150 g změklého másla
| 1 ks vejce
Postup přípravy receptu Křehké skořicové placičky:
1. Oloupané mandle opražíme a necháme vychladnout. Teprve po upražení zaděláváme těsto, protože mandle dlouho chladnou.
2. Na vál dáme mouku, uprostřed vytvoříme důlek a přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme ručně tuhé těsto, ze kterého prsty uždibujeme (je to lepší než krájet) 24-26 menších kousků těsta. Z každého kousku v dlani uhněteme kuličku, kterou dlaní zmáčkneme na placičku o průměru asi 6 cm (výška asi 2 cm).
3. Placičky obalujeme ve skořicovém cukru a klademe na plech (asi 30x40 cm.) pokrytý pečícím papírem. Pečeme v předehřáté trouběpři teplotě cca 180 °C po dobu asi 15-20 minut.
4. Upečené placičky posypeme zbylým skořicovým cukrem a necháme je na mřížce vychladnout. Nejlépe chutnají čerstvé, ale dají se i dobře i zamrazovat nebo použít jako vánoční cukroví.
Na obalení: 2 bal Skořicového cukru Dr.Oetker
Fotky receptu Křehké skořicové placičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!