Postup přípravy receptu Křehký biftek s omáčkou ze žloutků, bílého portského a tymiánu s kapkami lanýžového oleje:
Jednotlivé porce masa namasírujeme směsí z 20 ml olivového oleje a 5 kapek lanýžového oleje, opepříme a necháme marinovat. Očištěný a nakrájený pastiňák blanžírujeme ve vodě s octem, olejem, medem a solí. Jakmile je připraven, dáme do stejné lázně mrkev a blanžírujeme. Nakonec zeleninu smícháme, dochutíme solí, pepřem, kapkou medu, případně citrónovou šťávou. Jednotlivé bifteky zprudka opečeme na zbylém oleji po obou stranách / 1-2 min/, osolíme, zabalíme do alobalu a necháme 2 minuty na teple zatáhnout. Ze žloutků, vody a portského vyšleháme na pánvi za tepla omáčku dohusta, kterou ochutíme solí a drceným tymiánem.