750 g hovězího masa
| 2 l vývaru
| 1 kg brambor
| 2 balíčky zeleniny do polévky (1 kg)
| 25 g čerstvého křenu
| 1-2 lžíce citronové šťávy
| dle potřeby: několik snítek petrželky na ozdobu
Postup přípravy receptu Křenová hovězí pečeně:
Maso omyjeme. Připravíme si vývar z masoxu a necháme ho přejít varem. Do hrnce přidáme hovězí maso a znovu uvedeme do varu. Necháme vařit na mírném ohni 1 a 1/2–2 hodiny. Přitom je nutné, aby mezi poklicí a hrncem zůstala mezera.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky.
Zeleninu do polévky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
Brambory přidáme asi 10 minut před dovařením k masu do hrnce. Přibližně za 5 minut vložíme polévkovou zeleninu.
Nastrouhaný křen smícháme s citronovou šťávou.
Uvařené maso vyndáme z hrnce a pokrájíme na plátky. Položíme na talíře, posypeme křenem, přidáme brambory a zeleninu a jednotlivé porce zalijeme trochou vývaru. Ozdobíme snítkou petrželky.
Fotky receptu Křenová hovězí pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!