1. těsto:
| 200 g hladké mouky
| 120 g tuku
| 70 g moučkového cukru
| 1/2 ks vanilkového cukru
| 1 vejce
| 1 lžička citrónové kůry
| 2. těsto:
| 300 g hrubé mouky
| 120 g tuku
| 1 ks vejce
| 100 g moučkového cukru
| 1 ks vanilkový cukr
| 120 g kokosu
| 1 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu Kreolky :
Na vále postupně vypracujeme obě těsta a necháme odpočinout. Z prvního těsta vyválíme plát 3-4 mm a vykrajujeme formičkou kolečka, která ukládáme na plech (používám pečící papír). Druhé těsto protlačujeme mlýnkem a tvarujeme věnečky, které ukládáme na kolečka z prvního těsta. Já nemám mlýnek, plát vyválím asi na 1 cm a používám stejnou formičku a prostředek vypíchnu malinkým kolečkem. Vzniklý otvor vyplníme marmeládou a dáme péct.
Fotky receptu Kreolky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!