Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 12.02. 2025
Dnes má svátek Slavěna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Krevní salám

fotka Krevní salám
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Krevní salám:

25 % syrového hřbetního sádla  | 30 % vepřového bůčku  | 10 % vepřové plece  | 5 % srdce a jazyka  | 12 % vepřových kůžiček  | 12 % vepřové krve  | 6 % syrových vepřových jater  | Koření na 10 kg krevního salámu:  | 10 g tymiánu  | 10 g mletého pepře  | 5 g mletého kmínu  | 3 g majoránky  | 15 g třeného česneku  | 150 g soli

Postup přípravy receptu Krevní salám:

Syrové hřbetní sádlo sejmeme z poraženého vepře a necháme rozložené dobře vychladnout, potom sádlo nakrájíme na 4 mm kostky. Takto nakrájené syrové sádlo dáme do většího hustého cedníku, jehož spodní část potopíme do nádoby s vodou teplou asi 90 °C, za stálého míchání sádlo spaříme během 5 minut tak, aby se jednotlivé kostičky od sebe oddělily a pak je rozložíme, aby nám vychladly. Vepřový bůček, vepřovou plec, srdce, jazyk, kůžičky opereme, dáme do nádoby s vřelou vodou a vaříme je tak, aby zůstaly mírně tužší.
Po uvaření vše z polévky vyndáme a rozložené necháme vychladnout. Vychladlý bůček, plec, srdce, jazyk nakrájíme na 5 mm kostičky a kůžičky dvakrát pomeleme na masovém strojku, na masovém strojku také pomeleme syrová vepřová játra. Do větší mísy dáme mleté vepřové kůžičky, mletá játra a syrovou vepřovou krev, vše dobře promícháme se solí, tymiánem, mletým pepřem, mletým kmínem, majoránkou, třeným česnekem.
Potom přidáme nakrájený bůček, plec, srdce, jazyk a vše opatrně promícháme tak, aby se kostičky mícháním nerozmačkaly, touto náplní plníme rovná vepřová tlustá střeva a vážeme kusy o váze asi 500 g. Naplněný a zavázaný salám vaříme při teplotě 82 °C asi 1 až 1,5 hodiny (Potom přezkoušíme, zda je dobře provařený a to tak, že nejsilnější salám propíchneme čistou špejlí a po vytažení nesmí být špejle krvavě zbarvena a otvorem nesmí vytékat zbarvená šťáva).
Po přezkoušení dostatečného provaření krve salám vyjmeme z vody, zchladíme ve studené vodě a rozvěsíme, aby úplně vychladl. Po řádném vychladnutí můžeme salám zaudit studeným kouřem po dobu 4 až 6 hodin, je pak trvanlivější.


Fotky receptu Krevní salám:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krevní salám
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !