Vložil: | Buonafe |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Krkonošské houbové knedlíky:
300 ml mléka
| 200 g čerstvých lesních hub
| 50 g slaniny
| 6 ks housek
| 2 vejce
| 1 cibule
| 4 lžíce hrubé mouky
| 2 lžíce sádla
| 1 lžíce strouhanky
| mletý pepř
| muškátový květ
| sekaná pažitka
| sůl
Postup přípravy receptu Krkonošské houbové knedlíky:
Nadrobno nasekanou cibuli osmažíme na sádle dorůžova. Přidáme na kostičky nakrájené housky a rovněž je osmahneme. Když housky zchladnou, nalijeme na ně vejce rozmíchaná v mléce se solí a pepřem. Necháme odstát a po 30 minutách do směsi důkladně vmícháme mouku se strouhankou. Houby nakrájíme na plátky a podusíme je na rozpuštěných kostičkách slaniny. Jakmile houby zchladnou, spolu s muškátovým květem a pažitkou je vmícháme do připraveného těsta. Z toho nakonec utvoříme malé kulaté knedlíky, které v osolené vodě vaříme asi 10 minut.
Fotky receptu Krkonošské houbové knedlíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!