Postup přípravy receptu Krkovice v zelenině:
Do pekáčku dáme sklenici leča, sklenici naložené kořenové zeleniny, na kolečka nakrájenou cibuli a česnek a čerstvý nebo mražený hrášek. Vše promícháme.
Krkovici nebo kýtu nejlépe bez kosti, ale kdo má rád s kostí může i s kostí, omyjeme, osolíme opepříme. Vložíme do pekáčku se zeleninou a přikryjeme víkem.
Krkovice v zelenině pečeme v předehřáté troubě na asi 180 - 200 °C podle velikosti masa 1,5 -2 hodiny. Pravidelně otáčíme a podle potřeby podléváme vodou. Pokud pečeme maso s kostí, musíme počítat s delším pečením. Můžeme také maso nakrájet na plátky a péct rovnou plátky.
Po upečení maso vyjmeme z pekáčku a přendáme zeleninu do kastrolku a přivedeme k varu, vmícháme tmavou jíšku.
Krkovici nakrájíme na plátky a přidáme zahuštěnou zeleninu. Krkovici v zelenině podáváme s těstovinami, rýží či různě připravenými brambory.