Postup přípravy receptu Krkovička na pivu s lepenicí:
Krkovičku omyjeme, osušíme (tučnější můžeme svrchu naříznout do mřížky), osolíme, opepříme a pokmínujeme. Maso opečeme na tukem potřené pánvi ze všech stran, aby se zatáhlo. Přendáme ho do pekáčku, přidáme nakr. cibuli (můžeme dát i trochu pórku), podlijeme částí piva, vložíme do předehřáté trouby na cca 190 °C a zvolna pečeme doměkka. Podle potřeby podlijeme pivem. Šťávu přecedíme.
Brambory oloupeme a zalijeme vodou, aby byly ponořené, přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka.
Zelí scedíme (kysané propláchneme vodou), překrájíme a krátce prohřejeme.
Na sádle opečeme nakr. cibulku a na drobné kostičky slaninu.
Uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme (stačí hrubě), vmícháme zelí a cibulku se slaninou. Podle chuti osolíme. Lepenice je hotová.