Použité suroviny receptu Krkovička plněná sušenými švestkami:
500 g sušených švestek
| 0,5 l červeného vína
| 2 lžíce cukru
| 1 banán
| 1 až 1,5 kg vepřové krkovice
| sůl
| pepř
| citronová šťáva z půlky citronu
Postup přípravy receptu Krkovička plněná sušenými švestkami:
Sušené švestky zalejeme červeným vínem, přidáme cukr a banán. Povaříme 10 minut a necháme do druhého dne marinovat. Druhý den švestky scedíme (šťávu necháme na omáčku). Vepřovou krkovici osolíme, opepříme, nařízneme, aby vznikla kapsa. Tu naplníme švestkami. Kapsu zašijeme. Maso dáme péct a podléváme šťávou ze švestek. Minimálně hodinu dusíme. Poté maso vyjmeme a vzniklou šťávu dochutíme citronovou šťávou, špetkou soli a pepřem.