Postup přípravy receptu Krocan na královský způsob:
Krocana a prsa natřeme pepřem a solí a odložíme do lednice na pár hodin. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme nasekanou cibuli a žampiony a utřený s troškou soli česnek (můžeme přidat trochu strouhanky na zahuštění nádivky případně to ještě zdokonalit osmaženými na drobno nasekanými drůbežími játry). Dokořeníme a přisolíme podle chuti. Krůtí prsa osmahneme na oleji, vložíme dovnitř krocana a obložíme je žampionovou nádivkou. Krocana zašijeme nebo spíchneme párátky. Po vrchu potřeme medem a tukem ze smažení krůtích prsou. Vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů a pečeme 40 minut na každý kilogram váhy. Neustále podléváme vypečenou šťávou, případně dolijeme trochu vody. Vedle krocana můžeme péci brambory ve slupce, které pak podáváme polité vypečenou šťávou. Hrušky oloupeme, vyřízneme jadřince, naplníme brusinkovou zavařeninou a před podáváním je vložíme na chvíli do trouby.
Fotky receptu Krocan na královský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!