Postup přípravy receptu Krocan na šalvěji:
Krocana vykostěte a maso nakrájejte na přibližně stejně velké kostky.
Nasekanou šalvěj, rozmarýnu, citronovou šťávu a olej dejte do velké misky, osolte a opepřete. Rozmíchejte a krocaní maso vložte do marinády tak, aby bylo zcela ponořené. Zakryjte a nechte přes noc v ledničce marinovat.
Proužky slaniny rozkrájejte na čtvrtiny.
Srolujte slaninu pokud možno na velikost kostek masa.
Složenou slaninu, maso a listy šalvěje navlékněte střídavě na špíz.
Špízy položte na grilovací rošt, vložte do grilovací misky a grilujte na předehřátém, středně teplém grilu 30 minut. Často otáčejte a potírejte marinádou. Hotové ihned podávejte, ozdobené čerstvými listy šalvěje.
Podávejte s bílým chlebem a salátem nebo vařenou rýží.