Postup přípravy receptu Křupavé čočkové koule:
Čočku propláchneme, odstraníme nečistoty a zalijeme ji vodou. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 10 minut, až je čočka měkká. Scedíme ji a důkladně propláchneme studenou vodou.
Jarní cibulku a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu oloupeme a nastrouháme.
Polovinu čočky, česnek a jarní cibulky rozmixujeme na kaši a dáme do mísy. Přimícháme zbylou čočku, římský kmín, strouhanku, čedar a cuketu. Dobře promícháme.
Navlhčenýma rukama děláme koule vždy z jedné lžíce hmoty a obalujeme je v kukuřičné mouce.
V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koule v něm usmažíme dozlatova. Na papírovém ubrousku je necháme čočkové koule okapat a podáváme horké.