Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Křupavé rizoto:
250g anglické slaniny, na proužky
| 1 cibule, nadrobno
| 25g másla
| 300g kulatozrnné rýže
| 100ml bílého vína
| 150g cherry rajčátek, rozpůlených
| 700ml horkého drůbežího vývaru
| 50g parmazánu
Postup přípravy receptu Křupavé rizoto:
1. Rozpalte to
Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi dozlatova opražte slaninu (asi tři minuty). Přidejte cibuli a máslo a smažte ještě tři až čtyři minuty, až cibule změkne. Přisypte rýži a promíchejte ji, aby se pěkně obalila tukem. Vlijte víno a míchejte, až se vsákne.
2. Pečte
Přihoďte cherry rajčátka, vlijte horký vývar a vše ještě jednou promíchejte. Zakryjte poklicí a dejte na osmnáct minut do trouby. Pak vyndejte a přimíchejte většinu sýra. Trochu nechte na posypání.
Fotky receptu Křupavé rizoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!