Postup přípravy receptu Křupavý kotlet s ořechovou omáčkou:
Maso opereme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Na pekáč nalijeme 3 lžíce oleje a vložíme pečeni (tučnější stranou nahoru ). V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. Mezitím si připravíme křupavou krustu. Z toastového chleba odřízneme
kůrku a střídku rozdrobíme. Hořčici utřeme s vejci a chlebem. Pečínku vyndáme z trouby, odřízneme tučnou část a maso rovnoměrně pokryjeme hořčičnou hmotou,
kterou jemně rukama přitiskneme. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut dokud kůrka nezezlátne. Mezitím opereme a najemno posekáme petrželku. Promícháme ji s oříšky a sýrem a postupně přikapáváme olej. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Hotovou pečeni nakrájíme na plátky, které upravíme na mísu. Omáčku podáváme zvlášť. Pečeně se podává jak teplá tak studená.
Příloha:
brambory, hranolky, krokety
Fotky receptu Křupavý kotlet s ořechovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!