Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 54 |
|
|
Použité suroviny receptu Křupavý smažený květák:
1 velký květák
| 1 lžička chilli
| 2 bobkové listy
| sůl a pepř
| olej
| těstíčko
| 70 g cornflakes
| 1 vejce
| 30 g solanylu
| 2 lžíce oleje
| 100 g hl. mouky
| 400 ml vody
Postup přípravy receptu Křupavý smažený květák:
Rozebraný květák zvolna uvaříme do poloměkka.
Cornflakes jemně umeleme, promícháme s hladkou moukou, škrobovou moučkou, solí, pepřem a chilli kořením. Zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali vejce a olej. Řádně promícháme v hladké hustší těstíčko, které necháme 15 minut odstát.
Vychladlý květák osolíme, namáčíme do těstíčka a zprudka smažíme ve vysoké vrstvě oleje dorůžova.
Pikantní smažený květák necháme okapat a podáváme podle chuti s různými omáčkami, bylinkovou nebo ostrou chilli.
Fotky receptu Křupavý smažený květák:
Fotky vložil: Vlamape,BADAČA,damami,Natural,avalanche2,oko