Použité suroviny receptu Krupicová chalva z Indie:
30 tobolek kardamonu
| 100 g másla
| 4 bobkové listy
| 75 g rozinek
| 75 g rozpůlených kešu oříšků
| 300 g krupice
| 200 g cukru
| 700 ml mléka
Postup přípravy receptu Krupicová chalva z Indie:
Nejdříve připravíte kardamon. Rozlousknete tobolky, nožem vyškrábete černá semínka a roztlučete je v hmoždíři na hrubý prášek. Máslo dáte na pánev a při střední teplotě ho rozpustíte. Teď postupně přidáte bobkové listy, rozinky a rozpůlené kešu oříšky a všechno krátce osmahnete. Po 2-3 minutách přisypete krupici a cukr a vařečkou to zamícháte. Důležité: od téhle chvíle pořádně míchat! Teď budete postupně vmíchávat mléko a potom dál míchejte, dokud hmota asi po 5 minutách nezhoustne. Před podáváním nechte vychladnout a vytáhněte bobkové listy.
Fotky receptu Krupicová chalva z Indie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!