šťáva a kůra z jednoho citronu
| 12 kostek cukru
| 3-4 lžíce jemné (dětské) krupičky
| trocha pikantní, nejlépe domácí zavařeniny
| malé oplatky nebo sušenky k podávání
Postup přípravy receptu Krupicová pěna:
1. Do hrnce dejte vařit půl litru vody s citronovou šťávou, proužkem citronové kůry a cukrem. Až se cukr rozpustí a voda začne vřít, vyjměte citronovou kůru, vsypte krupičku a za stálého míchání povařte tři až pět minut.
2. Hmotu vlijte do mísy a šlehejte do zhoustnutí a napěnění; nejlíp to jde elektrickým šlehačem Přišlehejte zavařeninu – tady můžete experimentovat a využít třeba první úrodu drobného ovoce ze zahrádky. Ozdobte zbylou citronovou kůrou, nakrájenou na jemné proužky.
Fotky receptu Krupicová pěna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!