4 porce krůtího masa
| 50 g tuku
| 1 lžíce oleje
| 30 g anglické slaniny
| 1,5 dl bílého vína
| 1 malá mrkev
| kousek květáku
| 1 cibule
| sůl, pepř, petrželka
Postup přípravy receptu Krůta dušená na víně:
Osolené a opepřené porce krůty prošpikujeme slaninou. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme připravené maso a ze všech stran osmahneme. Podlijeme vínem, přidáme sekanou petrželku a za občasného podlití horkou vodou (nebo vývarem) dusíme v troubě téměř doměkka. Pak přidáme růžičky květáku a na kolečka nakrájenou mrkev a dodusíme. Podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Krůta dušená na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!