Použité suroviny receptu Krůta s mandlovou nádivkou:
1 krůta
| 100 g slaniny
| 150 g másla
| špetka soli
| nádivka:
| 4 vejce
| 1 veka
| 100 g slaniny
| 100 g másla
| 500 ml mléka
| 100 g spařených proužků mandlí
| špetka soli
| 5 snítek petrželové natě
| špetka muškátového květu
Postup přípravy receptu Krůta s mandlovou nádivkou:
Krůtu důkladně očistíme a propláchneme, pak ji osušíme a po povrchu i uvnitř osolíme. Břišní dutinu i vole naplníme nádivkou a zašijeme. Prsíčka a stehna protýkáme na nudličky nakrájenou slaninou. Krůtu vložíme hřbetem dolů do pekáče, ve kterém jsme rozpustíli máslo a zbylou slaninu. Povrch krůty ještě potřeme máslem a upečeme. Během pečení krůtu obracíme a často poléváme. Pečeme asi 2-3 hodiny. Nádivka: slaninu nakrájíme na drobné kostičky a roztavíme. Máslo rozpustíme a obojí vmícháme do mléka, ve kterém jsme rozšlehali 2 celá vejce. Osolíme a okořeníme. Veku nakrájenou na kostičky zalijeme připraveným mlékem, přidáme mandle a necháme chvíli odležet (asi 1/2 hodiny). Poté zamícháme a dle potřeby přidáme strouhanku nebo mléko.
Fotky receptu Krůta s mandlovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!