Postup přípravy receptu Krůta s meruňko-ořechovou omáčkou :
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Krůtu oplácheme, osušíme, zevnitř i zvenku vetřeme sůl a pepř. Potřeme 1 lžící másla a pečeme v troubě v zapékací misce 30 minut s prsíčky obrácenými dolů. Krůtu otočíme, potřeme zbytkem másla a pečeme dalších 30 minut.
Meruňkovou zavařeninou utřeme dohladka a smícháme s oloupaným, jemně posekaným zázvorem, špetkou papriky a skořice. Zavařeninou potřeme maso. Přidáme meruňky a ořechy a zalijeme vývarem. Pečeme v troubě dalších 20 minut. Krůtu vyjmeme z misky, odstavíme do tepla.
Vypečenou šťávu trochu povaříme, dochutíme. Krůtu podáváme s omáčkou a rýží.