Vložil: | Jit |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí bok v zelí s rozinkami:
krůtí bok bez kosti
| 1/2 kg kvašeného zelí
| 3 ks středně velkých brambor
| 4 lžíce rozinek
| 3 dcl bílého vína
| 1-3 lžíce kukuřičného škrobu
| kmín
| sůl
Postup přípravy receptu Krůtí bok v zelí s rozinkami:
Brambory oloupeme, jemně nastrouháme a vložíme do mísy. Přidáme zelí, rozinky a vše dobře promícháme. Krůtí bok posolíme z obou stran, posypeme kmínem a vložíme do středu pečící nádoby s vyšším okrajem. Kolem dokola jej obložíme připravenou zelnou směsí, podlejeme vodou a pečeme v předehřáté troubě 180 °C cca 1 hodinu. Podléváme střídavě horkou vodou a vínem. Po upečení zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce studené vody a necháme přejít varem. Jako přílohu podáváme celozrnný chléb.
Fotky receptu Krůtí bok v zelí s rozinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!