Postup přípravy receptu Krůtí granáty:
Do mísy vložíme mleté maso, osolíme a opepříme, nastrouháme do něj muškátový oříšek (asi ¼ - ½ kávové lžičky), přidáme vajíčko a rukama dobře propracujeme. Poté přidáme nakrájenou anglickou slaninu, játra a žampiony. Společně promícháme tak, abychom vytvořili kompaktní hmotu. Krůtí prsa lehce naklepeme přes mikrotenový sáček a prořízneme do nich hlubokou kapsu. Maso na povrchu i uvnitř osolíme a kapsu naplníme připravenou masovou směsí. Pečlivě ji uzavřeme, a to buď jehlami na závitky nebo svážeme celá krůtí prsa nití. Takto připravená a naplněná krůtí prsa osmahneme na oleji na pánvi po obou stranách, vložíme do pekáče, přidáme kousek másla a zbylý olej a zvolna pečeme v troubě. Občas kontrolujeme, asi v polovině pečení maso obrátíme a podle potřeby mírně podléváme vlahou vodou případně vývarem. Na posledních deset minut pečení odkryjeme a necháme na povrchu vytvořit zlatou kůrčičku.
Krájíme na plátky, podáváme s bramborem, bramborovou kaší či rýží, doplníme zeleninovým nebo salátem podle sezony. Lze podávat i studené řezy proložené například plátky banánů či pomeranče.