500 g mletého krůtího masa
| 1 vejce
| 2 lžíce olivového oleje
| 1/2 svazečku zelené petrželky
| 1/2 lžičky vegety
| 1/2 lžičky pepře
| 2 lžíce vody
| 1 bujon
| podle potřeby strouhanka
Postup přípravy receptu Krůtí koule:
Umleté krůtí maso promícháme s vegetou, nasekanou zelenou petrželkou a pepřem. Pak přidáme vejce, olivový olej, 2-4 lžíce strouhanky (pokud je maso hodně vlhké tak více, pokud ne tak méně) a pečlivě vše rozmícháme. Z masa vytvoříme přibližně 12 koulí o velikosti zhruba jako meruňka a obalíme je jemně v strouhance. V litru vody rozpustíme bujón (nějaký drůbežího typu), můžeme přidat trochu vegety uvedeme do varu, jemně vložíme krůtí koule a přikryté a na malém plameni vaříme 30-40 minut.
Fotky receptu Krůtí koule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!