Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí křídla na víně a zelenině:
600 g krůtích křídel
| 2 dl červeného vína
| 1 menší petržel
| 1/2 menšího celeru
| 1 mrkve
| 1 větší cibuli
| dle chuti: koření divočina, celý pepř, nové koření a bobkový list
| 1 rybízovou zavařeninu
| dle chuti: cukr
| dle potřeby: olej
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Krůtí křídla na víně a zelenině:
Křídla osolíme a potřeme kořenící směsí na divočinu. Kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno. Zeleninovou směs vložíme do pekáče, zakapeme olejem, na směs položíme krůtí křídla a také je lehce potřeme olejem. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list, podlijeme vínem a přiklopené pešeme 45 minut. Po stanovené době odklopíme horní nádobu a pečeme ještě 30 minut. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Pečená křídla vyjmeme, do omáčky přidáme 2 lžíce zavařeniny, lžičku cukru, podle potřeby ještě víno a povaříme. Podáváme s omáčkou, doplníme bramborem nebo knedlíkem.
Fotky receptu Krůtí křídla na víně a zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!