Vložil: | Rencatko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí maso na kari :
600 g krůtích prsou
| 2 lžíce hladké mouky
| na jíšku máslo
| 2 lžičky kari
| vývar z hovězího masa nebo masoxu
| 1/8 l smetany
| 1 ks žloutek
| 50 g krabího masa
| sůl
| bílý pepř
Postup přípravy receptu Krůtí maso na kari :
Maso uvaříme asi v litru osolené vody. V kastrolu připravíme na mírném ohni za stálého míchání jíšku z mouky a másla (nepřipálit), přidáme kari a zalijeme vývarem, umícháme hustou omáčku. Ve smetaně rozmícháme žloutek a vmícháme do vlažné omáčky, osolíme a opepříme a znovu ohřejeme. Uvařené maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kousky. Pak ho společně s krabím masem vložíme do omáčky.
Krůtí maso na kari podáváme s česnekovou rýží (viz Přílohy - Rýže).
Fotky receptu Krůtí maso na kari :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!