Postup přípravy receptu Krůtí maso se smetanovou omáčkou:
1. Maso osolíme. Do rozpáleného hrnce se zesíleným dnem dáme nasucho opéci krůtí plátky (v obyčejném hrnci opečeme jen na malém množství tuku) a necháme dusit doměkka. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, přisypeme ji do hrnce, podlijeme vodou a pomalu podusíme. Přidáme bazalku.
2. Když je maso měkké, namísto hladké mouky zahustíme pohankovo-kukuřičnou kaší a smetanou.
3. Brambory na bramborové knedlíky uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené oloupeme a najemno nastrouháme na struhadle. Smícháme se špaldovou moukou, vejcem, solí a zpracujeme těsto. Vytvoříme z něj dva válečky a vaříme je buď 20 minut ve vodě, nebo 30 minut v páře.
Fotky receptu Krůtí maso se smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!