Postup přípravy receptu Krůtí maso v kořeněné omáčce :
Krůtí maso nakrájíme na větší kousky a osolíme. V pekáči
necháme rozpustit máslo a položíme na něj osolené maso. Podlijeme trochou vlažné vody a v troubě rozehřáté asi na 200c upečeme doměkka. Během pečení několikrát poléváme maso vypečenou šťávou. Rajčata a papriky nakrájíme na kolečka, cibuli na drobné kostičky a osmahneme ji na oleji dozlatova. Nakrájená rajčata a polovinu papriky vložíme na cibuli, zamícháme, přidáme půl kostky zeleninového masoxu, chilli papričky, osolíme a dusíme doměkka. Pak omáčku propasírujeme, přidáme zbylá kolečka papriky, rybízovou zavařeninu, bílé víno a ještě 5 minut povaříme. Podle chuti opepříme, vložíme upečené krůtí maso a v omáčce ho prohřejeme. Podáváme s brambory ozdobené zelenou petrželkou.