Postup přípravy receptu Krůtí medailonky v ořechové omáčce:
Kuřecí maso vložíme do osolené vody, přidáme malou oloupanou cibuli, kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a uvaříme doměkka. Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a v kastrolu na olivovém oleji necháme zesklovatět. Pak ji zalijeme čtvrtlitrem vývaru z kořenové zeleniny, čtvrtlitrem mléka, přidáme masox, rozmixované vlašské ořechy, sůl a vaříme asi 15 minut. Hladkou mouku rozkvedláme v trošce vody a zahustíme omáčku. Přilijeme bílé víno, citronovou šťávu, přidáme bílý mletý pepř a podle chuti osolíme. Omáčku necháme na mírném ohni 5 - 7 minut zavařit. Občas ji zamícháme, aby se nepřichytla ke dnu. Drůbeží medailonky podáváme buď s vařenou rýží, nebo s bramborovými kroketami, ozdobené listem hlávkového salátu a ředkvičkou.