Postup přípravy receptu Krůtí nářez s hrachovou kaší:
Hrách pečlivě přebereme. Potom ho namočíme přibližně na 2 hod. do hrnce s 1 l studené vody. V téže vodě jej poté uvaříme. Na závěr vaření osolíme a prolisujeme přes kuchyňské síto.
Z másla a polohrubé mouky si v hrnci připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, rozkvedláme a na mírném ohni necháme povařit přibližně šest minut.
Česnek oloupeme a utřeme se solí.
K omáčce potom přidáme prolisovaný hrách a ochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Takto připravenou hrachovou kaši pečlivě promícháme vařečkou.
Na 4 mělké talíře rozdělíme plátky uzeného krůtího nářezu. Přidáme horkou hrachovou kaši, kterou na ozdobu posypeme mletou sladkou paprikou, případně také snítkami zelené petrželky. Jako příloha se výborně hodí například čerstvý chléb nebo jiné pečivo.
Fotky receptu Krůtí nářez s hrachovou kaší:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!