2 grepy
| 1 lžička zázvoru
| 4 lžíce sójové omáčky
| 1 lžička koření na kuře
| 2 lžíce másla
| 200 ml grepové šťávy
| 800 g krůtích prsou
| 2 jablka
| 50 g suš.švestek
| 40 ml koňaku
| 1 snítka máty
| 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Krůtí prsa plněná grepy:
Oloupeme grepy a vykrájíme filátka. Rozdělíme do dvou misek. Z jedné části připravíme marinádu přidáním nastrouhaného zázvoru, sójové omáčky, koření na drůbež a grepové šťávy. Opláchnutá krůtí prsa osušíme a vyřízneme do nich kapsu. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, sušené švestky překrájíme. Jablka se švestkami a několika kousky grepů orestujeme na másle. Zalijeme koňakem, necháme vychladnout a přidáme nasekanou mátu. Směsí naplníme krůtí prsa, spíchneme špejlí a vložíme do marinády. Během marinování obracíme. Asi po 4 hodinách maso zprudka opečeme na oleji a dáme dopéct do trouby asi na 25 minut. Asi 5 minut před dopečením přidáme zbytek grepů a prohřejeme ve výpeku. Upečená prsíčka necháme 5 min. odležet a potom je krájíme na úhledné plátky. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Krůtí prsa plněná grepy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!