Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí prsa po provensálsku:
2 žemle z předešlého dne
| 200ml mléka
| 2 stroužky česneku
| 3 lžíce černých oliv
| 100g anglické slaniny
| 2 vejce
| hrst nasekané čerstvé petrželky
| hrst nasekaného tymiánu
| sůl
| mletý černý pepř
| 4 prsní krůtí řízky
| olivový olej
| 200ml bílého vína
Postup přípravy receptu Krůtí prsa po provensálsku:
Z žemlí tence seřízneme kůrku a střídku nakrájíme na středně velké kostičky. Vložíme ji do misky a zalijeme trochou mléka. Když nasákne, opatrně ji vymačkáme a přebytečnou tekutinu z misky slijeme.
Česnek oloupeme a prolisujeme, nebo ho se špetkou soli utřeme na prkénku na jemnou pastu. Olivy nasekáme na drobno, slaninu pokrájíme na malé kostičky. Vše spolu s rozkvedlanými vejci a bylinkami přidáme do misky k žemlím. Směs osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a dobře propracujeme.
Krůtí řízky očistíme a roklepemeje zlehka pod potravinářskou folií, tak aby se maso nepotrhalo. Osolíme je, rozdělíme na nádivku a zabalíme je.
Krůtí balíčky rozložíme do pekáčku a pokapeme je olejem. Podlijeme je bílým vínem a trochou vody a vložíme do trouby. Při 190°C je pečeme asi 60 minut. Během pečení je přeléváme výpekem, případněpodléváme další tekutinou. Podáváme s novými bramborami.
Fotky receptu Krůtí prsa po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!