Použité suroviny receptu Krůtí prsa s hlívou ústřičnou:
80 g sádla
| 600-700 g větších brambor
| 4 krůtí prsa
| marináda:
| 1 lžička drceného barevného pepře
| 50 g soli
| 1 lžíce provensálského koření
| příloha:
| 2 lžíce kadeřavé petrželky
| 1/2 lžičky ml. bílého pepře
| 2 šalotky
| 500 g hlívy ústřičné
| hlávkový salát na ozdobu
Postup přípravy receptu Krůtí prsa s hlívou ústřičnou:
Sůl promícháme s kořením a směsí potřeme krůtí prsa. Dáme do mísy a uložíme přes noc do chladu marinovat. Brambory uvaříme ve slupce.
Druhý den oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Sádlo necháme rozehřát a prsa upečeme doměkka.
Hlívu nakrájíme, orestujeme na oleji, přikryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni dusit do změknutí. Šalotku nakrájíme nadrobno a ke konci dušení ji přidáme k hlívě. Směs osolíme, opepříme a dochutíme sekanou petrželkou.
Bramborové kostičky opečeme na sádle dozlatova. Upečená prsa, pokud jsou větší, překrojíme. Prsa servírujeme na talíři s kostičkami brambor a kopečkem hlívové směsi, obložené čerstvým hlávkovým salátem.
Fotky receptu Krůtí prsa s hlívou ústřičnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!