Postup přípravy receptu Krůtí prsa s limetkovým přelivem:
Krůtí prsa podélně prokrojíme, rozevřeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jemně nasekanou petrželkou a nasucho lehce opečenými mandlovými lupínky. Poté krůtí prsa upravíme do válečku, omotáme nití a opékáme asi 4-5 minut ze všech stran na olejem potřené pánvi. Váleček přendáme do zapékací misky, podlijeme 4 lžícemi vody, šťávou z půlky citrónu, pokryjeme tenkými plátky limetky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme pri cca 180 stupních asi 30 minut. Do kastrůlku slijeme šťávu od upečeného masa (maso necháme ve vypnuté troubě), přidáme máslo, limetkovou a citrónovou šťávu, vývar a maizenu. Za stálého šlehání uvedeme do varu a krátce povaříme, jen co omáčka zhoustne. Podle chuti ji osolíme a opepříme.
Přílohy
Podáváme s barevnou rýží.