Postup přípravy receptu Krůtí řízky na hořčici:
4 normálně velké nebo 8 menších /tj. dva na porci/ krůtích řízků lehce přes mikroten naklepeme, osolíme, opepříme, lehce poprášíme zázvorem a kari kořením, dáme do misky, zalijeme asi lžící oleje a necháme alespoň hodinu marinovat. Oloupané nakrájené brambory dáme vařit ho osolené vody.Větší cibuli nakrájíme ne příliš jemně. Pak v pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje a přidáme lžíci másla. Pak vložíme maso i s olejem, opečeme z jedné strany, obrátíme a potřeme obyčejnou plnotučnou hořčicí a hustě posypeme nakrájenou cibulí. Pak maso lehce obracíme, promícháváme opatrně s cibulí a je-li třeba, mírně podléváme. Cibule se úplně rozvaří, vznikne takový sosík, který můžeme ještě dle potřeby dochutit. Uvařené brambory našleháme s mlékem na kaši, přidáme trochu másla, na talíře dáme maso a kaši, poléváme sosísem z masa. Kaši dozdobíme čerstvou petržilkou a půlkou rajčete.