Postup přípravy receptu Krůtí řízky na pomerančích:
Rýži vsypeme do osolené vroucí vody a asi 20 minut vaříme. Tři pomeranče důkladně oloupeme (včetně bílé slupky) a nakrájíme na plátky. Ze zbylého pomeranče vymačkáme šťávu. Cibuli, naťové cibulky a žampióny nakrájíme. Krůtí řízky mírně naklepeme. Na pánvi rozehřejeme olej a krůtí řízky v něm opékáme asi 2 minuty z každé strany. Osolíme, opepříme, ochutíme kořením MAGGI Harmonie Chuti a maso vyjmeme.
Ve výpeku orestujeme žampióny. Přidáme cibuli, naťové cibulky a plátky pomerančů a podusíme.
Dochutíme cukrem, popřípadě ještě osolíme, opepříme a dochutíme MAGGI Harmonií Chuti. Plátky pomeranče vyjmeme.
Ve dvou lžících pomerančové šťávy rozmícháme solamyl. Zbylou šťávou zředíme směs v pánvi. Vmícháme jogurt, krátce povaříme a zahustíme solamylem. Případně ještě dochutíme.
Nakonec v hotové omáčce prohřejeme řízky a plátky pomeranče.
Fotky receptu Krůtí řízky na pomerančích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!