Použité suroviny receptu Krůtí řízky plněné sýrem:
1 středně veliká cibule
| 700 g zelených oliv plněných papričkou
| 1 svazek bazalky
| 8-9 lžic bílého vinného octa
| 1 lžíce středně ostré hořčice
| dle chuti: sůl a mletý pepř
| 8-9 lžic olivového oleje
| 125 g rokety
| 200 g salátu frisée
| 6 tenkých krůtích řízků
| 2 velká rajčata
| 200 g mozzarelly
| dle potřeby: olej na potření
| dle potřeby: dřevěná párátka
Postup přípravy receptu Krůtí řízky plněné sýrem:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čtvrtinu oliv rozpůlíme, ostatní nasekáme. Několik snítek bazalky odložíme na ozdobení a ze zbylé otrháme lístky - polovinu nakrájíme na tenké proužky. Na zálivku smícháme ocet s hořčicí, solí a pepřem. Přidáme olej a nakonec i cibuli, proužky bazalky a nasekané olivy. Roketu a salát frisée natrháme na kousky. Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Rajčata rozkrájíme na 6 plátků, mozzarellu na 12 plátků. Řízky do poloviny poklademe vždy 2 kousky sýra, 1 plátkem rajčete a lístkem bazalky, osolíme a opepříme. Přes náplň překlopíme druhou polovinu řízku a dobře sepneme párátky. Řízky potřeme olejem a za občasného obracení opékáme na horkém grilu přibližně 15 minut (můžeme je podložit alobalem). Salát promícháme se zálivkou a společně s řízky naservírujeme na talíře. Ozdobíme půlkami oliv a snítkou bazalkou. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb.
Fotky receptu Krůtí řízky plněné sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!