Postup přípravy receptu Krůtí řízky s meruňkovou omáčkou:
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Několik koleček zelené části si necháme na závěrečnou ozdobu.
Meruňky důkladně omyjeme vřelou vodou a nakrájíme na nudličky. Feferonky očistíme, vykrojíme semínka, omyjeme a nadrobno posekáme.
Na rozehřátém másle osmahneme nakrájený pórek, feferonku a meruňky. Podlijeme vývarem z kostky MAGGI a asi 10 minut zvolna podusíme pod pokličkou; směs rozmixujeme.
Řízky omyjeme, osušíme a opečeme po obou stranách v rozehřátém oleji. Poté je osolíme, opepříme, vyndáme z pánve a přikryjeme poklicí. Do tuku v pánvi nalijeme rozmixovanou omáčku, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Osolíme a okořeníme špetkou ostrého chilli koření.
Opečené řízky přelijeme horkou omáčkou, ozdobíme několika kolečky pórku.