Postup přípravy receptu Krůtí řízky s rokfórovou omáčkou :
Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Brokolici očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme a nasekáme. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a dáme na ně zesklovatět 1 cibuli. Přidáme připravenou zeleninu, trochu vody a sůl. Dusíme asi 10 minut.
Zbývající cibuli dáme zesklovatět na 1 lžíci másla. Přilijeme zeleninový vývar, víno, zakysanou smetanu i smetanu ke šlehání. Krátce, ale prudce povaříme. Přidáme rokfór a mícháme, až se rozpustí. Bylinky opereme, vodu z nich setřepeme, najemno je nasekáme a přimícháme do omáčky. Osolíme a opepříme.
Krůtí řízky omyjeme, osušíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a řízky prudce z každé strany 4 minuty opékáme. Nakonec je osolíme.
Řízky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme rokfórovou omáčkou, jako přílohu k nim podáváme rýži a dušenou brokolici s mrkví.