Postup přípravy receptu Krůtí řízky se sýrovou kůrčičkou:
Brambory dobře omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 25 min. vaříme. Potom je slijeme, opláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Mezitím očistíme a opláchneme papriky, zbavíme je jadérek a pokrájíme na kousky. Okurku podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Bílý jogurt utřeme s majonézou dohladka a ochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou ą»ávou.
Zeleninový vývar zahřejeme, přelijeme jím plátky brambor a necháme chvíli odležet. Potom přidáme papriku, okurku a jogortovo – majonézovou zálivku. Opatrně promícháme a salát necháme přibližně půl hodiny rozležet.
Krůtí řízky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Vejce rozkvedláme se 2 lžícemi vody. Řízky obalíme nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhaném sýru. V pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme řízky asi 5 minut po každé straně.
Řízky s bramborovým salátem před podáváním ozdobíme plátky citronu a kerblíkem.