Postup přípravy receptu Krůtí roláda nadívaná špenátem:
Přebraný a omytý špenát vložíme do osolené vody a krátce ho předvaříme. Použijeme-li mražené špenátové listy, je lepší je upravit dle návodu na obalu mraženého výrobku. Z předvařeného špenátu slijeme přebytečnou tekutinu, dobře ho vylisujeme a jemně nasekáme. Vejce rozšleháme s polovinou parmazánu, osolíme ho a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a z vaječné hmoty upečeme tenkou omeletu. Maso si upravíme do velkého plátu (nejlépe je požádat o tuto službu už při nákupu masa), po jedné straně ho posolíme, opepříme a obložíme omeletou. Na ni navršíme špenát a plátky slaniny. Maso zavineme a pomocí kuchyňské nitě zavážeme do rolády. Do povrchu vetřeme sůl s pepřem. V pekáči rozehřejeme tuk se dvěma lžícemi oleje, roládu po všech stranách opečeme, podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme v troubě asi 80 minut. Občas ji kontrolujeme, obracíme a v případě potřeby podléváme. Poté přidáme cibuli a nahrubo nakrájená oloupaná rajčata a pečeme společně ještě asi 30 minut. Poté roládu vyjmeme, rajčata rozmačkáme, přidáme do nich vývar, promícháme a ochutíme (např. solí, balzámovým octem). Roládu nakrájíme na plátky, podlijeme omáčkou a posypeme zbývajícím parmazánem. Nakrájenou roládu obložíme rajčatovou přílohou a posypeme strouhaným parmazánem. Podáváme s těstovinami, rýží či s bramborem.