Postup přípravy receptu Krůtí roláda s kapustou:
Z krůtího masa vytvoříme pláty masa, které naklepeme, osolíme, potřeme mačkaným česnekem a osolíme. Hlávku kapusty rozdělíme na jednotlivé listy ( na 1 roládu cca 4 kusy), seřízneme tuhé žilky a vhodíme do vroucí vody. Ihned vyjmeme, a to tehdy jakmile list změkne. Na rozprostřený plát masa položíme 2 listy kapusty a navrstvíme několik koleček šunky a opět přikryjeme listy kapusty. Pak srolujeme a ovážeme nití nebo sepneme jehlicemi. Hotové rolády opečemem na pánvi na oleji a vložíme do pekáče. Připravíme vývar a podlijejem rolády. Pečeme v troube při cca 180 stupních cca 1 hodinu. Při pečení průběžně rolády poléváme výpekem. Po upečení výpek zahustíme moukou. Podáváme s bramborovou kaši, nebo jen se zeleninovým salátem. Skělé i po studenu. Kapustu lze nahradit špenátem, mladými kopřivami a nebo šťovíkem. Lze přidat i plátkový sýr. Jednotlivá kolečka rolády lze případně i zapéct pod grilem s plátkem sýra nebo Hermelínu apod.